Capital of Water Technology
Leeuwarden H2Oofdstad slide-2 Lab Wetsus slide-3 Stadspark Prinsentuin met jachthaven slide-4
Capital of water nieuws
13-02-2015 Tijdelijke afsluiting Mariënburgpaad Vanaf maandag 16 februari vinden er rioleringswerkzaamheden plaats bij het Mariënburgpaad... Lees meer
24-01-2015 Wetsus en Aqua Nirvana Foundation betrekken nieuwbouw Op vrijdag 23 januari was de officiële sleuteloverdracht van de nieuwbouw... Lees meer
06-01-2015 Nieuwsbrief December 2014 Eind 2014 ontvingen omwonenden en betrokkenen bij de uitbreiding WaterCampus weer... Lees meer
Bekijk al het nieuws

Schrijf u hier in voor onze e-mail nieuwsbrief

* indicates required

Start landelijke campagne ‘Ons Water’ in Fryslân

26-08-2014
Maandag 25 augustus was de regionale lancering van ‘Ons Water’ in Fryslân. Dit gebeurde tijdens LEIP!, de introductiedag voor de eerstejaarsstudenten van de hogescholen in Leeuwarden. Micha van Akkeren, secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân en lid Kernteam Human Capital van de Topsector Water gaf samen met vertegenwoordigers uit de sector watertechnologie het startschot voor de bewustwordingscampagne ‘Ons Water’.

Ons Water

De campagne ‘Ons Water’ moet Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Ook in de komende jaren moet er weer worden geïnvesteerd om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden. Via een estafette wordt de campagne per provincie geïntroduceerd. Na Overijssel, Zeeland en Utrecht is Fryslân de vierde provincie waar ‘Ons Water’ actief is.

LEIP! introductiedag

Tijdens de lancering op maandag 25 augustus maakten zo’n 3500 studenten kennis met ‘Ons Water’ en Leeuwarden als Capital of Watertechnology. ‘s Middags konden studenten zich laten fotograferen met de bouwstenen van ‘Ons Water’ en tijdens de eindbijeenkomst gaf Micha van Akkeren van Wetterskip Fryslân op het Oldehoofsterkerkhof een korte inhoudelijke presentatie gaf over de ontwikkelingen rond watertechnologie in Leeuwarden en de landelijke campagne ‘Ons Water’. De presentatie werd afgesloten met het tonen van de moodfilm voor ‘Ons Water’.

Waarom ‘Ons Water’?

Water is in Nederland zowel vriend als vijand. Weinig mensen weten wat er bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden. Van Nederlanders wordt gezegd dat het water in hun DNA zit, maar het lijkt wel alsof het eruit druppelt. Voor dit toekomstig waterbeheer zijn in de komende jaren tienduizenden nieuwe professionals nodig zijn in de Nederlandse watersector. In de provincie Fryslân draagt men hier onder andere aan bij met de ontwikkelingen op de WaterCampus Leeuwarden. De Human Capital Agenda van de Topsector Water richt zich op het interesseren van jongeren om de keuze te maken voor een opleiding en arbeidsperspectief in de watersector. Leeuwarden sluit hier bij aan met  de WaterCampus Leeuwarden als fysiek knooppunt van de Nederlandse Watertechnologiesector en met de ambitie om een sectorverbindende rol te vervullen voor heel Europa.

Wie zitten achter ‘Ons Water’?

‘Ons Water’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de VEWIN, het Deltaprogramma en waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven om Nederlanders meer bewust te maken van water. Met ‘Ons Water’ willen deze waterpartners  laten zien dat ze, ieder vanuit een eigen taak, samen werken aan het waterbeheer van Nederland.